úterý 26. října 2021

Slepičí sněm

    Jedno staré venkovské moudro říká, že abyste neměli problémy v kurníku, měli byste mít jednoho kohouta na sedm slepic. V případě, kdy je více kohoutů, než je jejich sedminásobek v počtu slepic, začne se v kurníku nemilosrdně bojovat, aby bylo jasně určeno, kdo je tam k páření a kdo k blednutí závistí. Pokud však máte na jednoho kohouta přeslepicováno. Přestává to kohout stíhat a může klesnout produkce vajec. Staré venkovské moudro ovšem neříká, co se stane, když kohout chybí úplně.

    Já jsem to konečně zjistil, díky návštěvě jednoho pražského podniku, který je tak klidný, až tento klid zasahuje personál. Chybí-li kohout, slepice vyrazí do čajovny. Čajovna v tomto případě není definitivním místem a to může být vyměněno za jiný podnik dle druhu slepice. Tedy vedle slípek čajových lze narazit i na slípky kávové, vinné či na ty, jenž rády sedí na vysokém bidýlku, tedy slepice barové.

    Nejzásadnější dovedností potom není plnění normy snášení vajec nebo rekord v chycení největšího počtu žížal, ale jde hlavně o sladění kvoku. Tedy, když jedna slípka řekne kdá, tak druhá neřekne kvo, nýbrž doplní tu první dalšími dvěma kdá kdá. Pokud se nekterá ze slepic rozhodne neladit, může si to dovolit jen v případě, že vyhrála soutěž nosnic.

Témata, která jsou povolena se dají rozdělit do několika kategorií:

Studijní:

    Zde si slípky porovnávají studijní výsledky či dosažené vzdělání a to nejen svoje, ale i dalšího kuru, který znají, s tím, že jejich úspěchy jako by byli jejich vlastní. Většiny studijních výsledků při tom dosahují tak lehce, jako by si jen zobli prosa. 

Filozofické:

   Tady se slepice zaobírají velkými tématy. Zda bylo dřív vejce nebo slepice a jak to udělat, aby bylo dobře ve všech kurnících světa.

Společenské:

    Téma, které zahrnuje řeči o jiných slepicích, povětšinou nedosahujících stejných kvalit, jako přítomné slípky. Dále pak o kohoutech, keří sice v jejich kurníku nejsou, ale mohli by být, kdyby tyto slípky chtěli.

Byl jsem touto skupinou tak zaujat, takže ddyž jsem platil, nevím ani proč, ale místo věty: "Drobné si nechte," vyšlo jen hlasité "Kykyryký"

    

Žádné komentáře:

Okomentovat