pondělí 25. listopadu 2013

Policie ČR – chlapci k pomilování

Při čekání na metro jsem si, neboť krom jiného je Praha technickou Mekkou České republiky, krátil dobu čtením informační tabule, kde zrovna policie vyhlašovala pátrání po nesčetných individuích celé Prahy, neboť Praha je krom jiného i zločineckou Mekkou České republiky. Dozvěděl jsem se o loupežnících, lapcích a galerce staré Prahy. To mne ovšem nezaujalo na celé věci nejvíc. Nejvíc mne pobavil nápis „pomáhat a chránit“ nad textem zprávy, ve kterém policie prosí o pomoc. Člověk se musí zamyslet nad pravým významem toho motta. Takže buďme připraveni pomáhat naší policii, ať to není takový skok ve chvíli, kdy je budeme muset začít i chránit.

Jinak samozřejmě naše republika, je naprosto ideální na tento druh pomoci, kdy udavačství je nejlépe vypěstovaná schopnost a také nejoblíbenější koníček. Prostě rýmovačka: „Žalobníček žaluje po zdi křídou maluje“, je nejlepší definicí českého člověka, Prahu nevyjímaje, i když tady to trochu sráží velká aglomerace cizinců.

Jen si přiznejme, kdo si alespoň jednou, třeba jen na základce nezažaloval. Dokonce na cizí lidi říkáme věci, které nikoho nezajímají a větu: „Franta si dal včera řízek“, dokážeme říct tonem, který jeho skutek závažností ztotožní s kolaboračním chováním.

Závěrem už jen….. Máte nějaký drb?


Žádné komentáře:

Okomentovat