úterý 10. května 2016

A pak jsem si přečetl i diskuzi.


Internet. Kde bychom byli bez těch informací, které na něm nalezneme. Díky internetu se každý prd stává pravdou a můžeme se hádat i o věcech, které by nás před vynálezem knihtisku vůbec nezajímaly. Postup je vždy stejný. Osobní profil, který má tvář, poukáže na nějaký zajímavý článek, který je zajímavý hlavně tím, že ho četl váš kamarád, a před tím jeho kamarád, kterému ho doporučila kamarádka, popřípadě nám ho cpe všudypřítomná reklamní strategie, po niž získáte pocit, že na vás holčička od jogurtů vyběhne i z lednice.

To všechno se dá unést. Jsme lidé a tak jsme se díky rozumu, který nám zaručuje, že budeme banán loupat ze správné strany, což dělám já oproti všem ostatním, kteří ho loupají špatně, a nebudeme házet svoje výkaly po ostatních v rámci projevení nesouhlasu s čímkoli s čím nesouhlasíme, protože s tím nesouhlasí náš kamarád, a před tím s tím nesouhlasil jeho kamarád, kterému doporučila nesouhlasit kamarádka, dostali k možnosti informaci nasát, zpracovat, vytvořit si na ní názor, prodiskutovat s ostatními členy tlupy, upravit si názor na základě jejich argumentů a na závěr informaci uložit připraveni ji kdykoli znovu otevřít, upravit a opětovně prodiskutovat. 

Pak se objevil blbec.

Zde platí pravidlo, že čím větší blb, tím větší touha po projevu. Protože koho musí taková osoba přesvědčovat o své inteligenci? Hlavně sebe. A to dělá nejlépe tím, že si zlepšuje svůj sociální status pocitem vyšší inteligence, než byla zatím na planetě komukoli naměřena. Co, že pravdivost slov neurčuje ani délka textu, ani hlasitost projevu. Když voda v bazénu stříká všude kolem a plavčík z vás nemůže odtrhnout oči, neznamená to, že umíte plavat. Znamená to, že jste idiot a plavčík není fascinován vašim stylem, ale zvažuje, zda pro vás má skočit hned a nebo počkat, až někoho těma prackama pošlete předčasně ke dnu, protože vaše pohyby nejenže by dokázaly zhypnotizovat většinu sladkovodních ryb, ale také by vaše prsty dokázali deflorovat kruh nic netušícího dítěte spolu s dítětem.

A tak je to v diskuzích.

Není podstatné, co je obsahem článku. Zhruba od třetího příspěvku už nezáleží ani na oblasti, ve které se článek pohybuje. Takže z článku jak vyměnit žárovku vyplyne, že za všechno můžou komunisti, že muži si nezaslouží úctu a ženy jsou feministky, co chtějí otevírat dveře. A nejsilnějším argumentem je osobní zkušenost diskutujícího, který předpokládá, že všichni žijeme totožné životy podle hesla, co zažil jeden, to zažívá úplně každý. Takže jestli já zvládnu ulovit nosorožce tím, že před ním tančím tanec sedmi závojů, tak to přece musí dokázat každý.

Nevýhodou diskuze pak je, že se tam nedá střelit facka. Tím nemyslím nějaký brutální sadistický počin, při kterém spolu s posledními kousky cti létají do všech směrů i kousky tváře. Myslím tím takový ten správný fotrovský lepanec, který vám občas naznačí, že se chováte netaktně, s lehkou dávkou arogance a sebestředného zájmu. Jinými slovy, že jste tak trochu kretén.

Takže přátelé než se pustíte do diskutování. Sundejte si v klidu hlavu, vyklepejte z ní všechny zbytky svých konečných trávících produktů a pak se na to vykašlete.

Žádné komentáře:

Okomentovat